انواع سیستم صوتی ماشین

انواع سیستم صوتی ماشین

بطور کلی 2 نوع اصلی از بلندگوهای خودرو وجود دارد: بلندگوهای کامپوننت و بلندگوهای کامل(یا کواکسیال). هر کدام از این نوع بلندگوها از درایورهای مختلفی برای تولید صدا استفاده میکنند. درایورها وسایلی هستند که انرژی الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل می‌کنند. در ادامه به بررسی بیشتر این دو نوع سیستم صوتی میپردازیم.

 

کامپوننت

سیستم کامپوننت ماشین

3 نوع اصلی درایور برای این نوع سیستم وجود دارد: توییتر، میان رده و ووفر. توییترها صداهای با فرکانس بالا مثل زنگ، سنج و سوت را کنترل می‌کنند. ووفرها صداهایی با فرمانس پایین مثل نت‌های باس را تولید می‌کنند. دروایورهای میان رده صداها را بین فرکانس‌های بالا و پایین پخش می‌کنند، به همین دلیل این نوع درایور را به عنوان درایور میان رده شناخته میشود.

درایورهای ووفر و توییتر را می‌توان برای صداهای با فرکانس فوق‌العاده پایین و خیلی بالا استفاده کرد. اول اینکه ساب ووفرهای خودرو فقط با فرکانس‌های صدای بسیار پایین سروکار دارند. وقتی به نظر می‌رسد درام باس یا نت‌های باس در یک آهنگ به سینه شما می‌کوبد و اطراف را تکان می‌دهد، احتمالا این موارد تاثیراتی و صداهایی هستند که از سمت ساب ووفر می‌آیند.

در مرحله بعد، توییترهایی که با صداهای با فرکانس بسیار بالا سروکار دارند را داریم. درایورهای بلندگوهای کامپوننت از یکدیگر جدا هستند و می‌توانند در قسمت‌های مختلف خودرو قرار گیرند. برای مثال، ووفرها و یا سیستم‌های میان‌رده ممکن است در کناره‌های درها قرار بگیرند، توویترها ممکن است نزدیک‌تر به داشبودر باشند و احتمالا یک ساب ووفر هم در صندوق عقب قرار بگیرد.

 

کامپوننت یا کواکسیال؟

سیستم کواکسیال

سیستم‌های کواکسیال محبوبیت بیشتری نسبت به سیستم‌های کامپوننت دارند و رایج‌تر هستند. این نوع سیستم‌ها معمولا شامل یک ووفر هستند که یک توییتر روی آن قرار می‌گیرد. ووفر صداهای با فرکانس پایین تا متوسط و توییتر صداهای با فرکانس متوسط به بالا را کنترل می‌کند.

از آنجایی که درایورهای سیستم کواکسیال متصل هستند، صداهای همه فرکانس‌ها از یک نقطه به گوش میرسد.

تفاوت بین سیستم کامپوننت و کوکسیال

کامپوننت

  • معمولا صدایی با کیفیت بهتر نسبت به کواکسیال تولید می‌کند.
  • به طور کلی گران‌تر از کواکسیال است.
  • نصب سخت‌تری دارد.
  • به کراس اوور نیاز دارد.

کواکسیال

  • معمولا کیفیت پایین‌تری نسبت به کامپونت دارد(اگر جه برخی از آنها می‌توانند خیلی خوب بنظر برسند).
  • به طور کلی ارزان‌تر از کامپوننت است.
  • نصب راحت‌تر از کامپوننت دارد.
  • نیازی به کراس اوور ندارد.

با توجه به تفاوت‌هایی که در بالا باهم بررسی کردیم میتوانید یکی از انواع سیستم صوتی ماشین را برای خودروی خود انتخاب کنید و از آن برای گوش دادن به آهنگ‌های مختلف خود در خودرو استفاده کنید.

فاضل لشگری
ارسال دیدگاه